Wat is een billift?
Een bilvergroting, ook wel billenlift genoemd, wordt uitgevoerd met behulp van een implantaat of met lichaamseigen vet.
Procedure
Als de keuze op een implantaat valt worden siliconenimplantaten gebruikt. De implantaten worden binnenin de bilspier geplaatst. Op alle implantaten die wij gebruiken rust een garantie van 10 tot 15 jaar.
Naast implantaten kan er ook autologe vettransplantatie of lipofilling worden toegepast. Tijdens deze procedure nemen we via liposuctie vetweefsel weg op plaatsen waar het opgeslagen ligt, zoals de dijen, de buik en de heupen. Na behandeling is het vet geschikt voor lipofilling. We spuiten kleine hoeveelheden gezond vet in het weefsel dat moet vergroot worden. In bepaalde gevallen kan een natuurlijk ogende, levenslange vergroting zonder littekens worden gerealiseerd. In andere gevallen kan lipofilling worden gebruikt als een aanvulling op een kleiner implantaat zodat een natuurlijker en langduriger resultaat verkregen wordt.
Indicaties / contra-indicaties
Deze techniek is voor iedereen geschikt. Lipofilling kan een goede oplossing zijn als u een veilig, levenslang resultaat wil zonder littekens. Uiteraard moet u wel wat vetweefsel hebben dat we kunnen gebruiken. Wij geven de voorkeur aan liposuctie van de zij omdat dit een betere contour van de bil geeft. Als er geen bruikbaar vet aanwezig is, wordt een implantaat overwogen.
Voorbereiding
- Stoppen met roken
- Als lipofilling aangewezen is, is moet er een speciale lipo-panty besteld worden (door ons of door u)
Ingreep
Voor een bilvergroting bevelen we een overnachting in de kliniek aan, zeker als u ver moet reizen. Bij lipofilling kan de ingreep onder lokale verdoving met een kalmerend middel of onder algemene verdoving worden uitgevoerd. Bij het inbrengen van implantaten geven wij de voorkeur aan algemene verdoving.
Herstel
- 3 tot 4 weken een lipo-panty dragen
- Na een lipofilling gedurende 3 weken alle druk op het bilgebied vermijden
- 3 weken geen sport
- U kunt na de operatie een zwaar (drukkend) gevoel in het operatiegebied ervaren, dit is normaal.
Complicaties
- Korte termijn — De eerste 24 uur na de operatie kan er een bloeding of hematoom optreden. Daarna kan er, zoals bij elke operatie, een wondinfectie ontstaan. Een infectie die verwijdering van het implantaat noodzakelijk maakt is bijzonder zeldzaam.
- Lange termijn — Het siliconenomhulsel is voorzien van een speciaal oppervlak zodat het omringende weefsel zich goed aan het implantaat kan hechten (inkapseling). Dit is een normaal proces dat het implantaat in de juiste positie houdt. Op de lange termijn kan dit kapsel zich gaan samentrekken zoals littekenweefsel (kapselcontractie) waardoor de vorm van de bil verandert en er soms pijn of ongemak op kan treden. Hoe kleiner het implantaat is ten opzichte van het huidige weefsel, hoe kleiner de kans dat dit gebeurt.